Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Tänker skaffa ett kylrum

- Posted in Företag by

Tänker skaffa ett kylrum

Jag har en liten Deli i Borås centrum där jag säljer delikatesser som exempelvis choklad, ostar, chark, kylda drycker med mera. Vissa produkter har lång hållbarhet som exempelvis choklad medan andra har kortare hållbarhet såsom chark, ost med mera. För den typen av livsmedel behövs det ett kylrum.

Du kan naturligtvis ha kylskåp eller kylboxar men de har ett begränsat utrymme och då jag har ett ganska stort sortiment för att vara en lokal Deli så behöver jag lite mer utrymme.

Det är också lättare att arbeta i ett kylrum än med kylskåp då jag kan gå in i ett kylrum och arbeta mer effektivt än att stå vid ett kylskåp och hålla på.

Eftersom lokalhyror är dyra i centrum har jag ett begränsat utrymme för mitt kylrum så jag behöver någon som kan platsbygga det utifrån mina förutsättningar.

Jag tänker att jag behöver ett kylrum på kanske 10 kvm eller nåt åt det hållet. Det ska ha en dörr för att hålla kylan inne, hyllor där jag kan förvara livsmedel och ett lås ifall jag skulle få inbrott. Vissa charkprodukter är väldigt dyra, speciellt lufttorkat kött från Spanien och fryst oxfilé från Brasilien, det är mer eller mindre hårdvaluta så det gäller att skydda det från obehöriga.

Jag har googlat lite och hittade ett företag som bygger måttbeställda kylrum som verkar ha koll på läget som heter Foam King. Jag tänkte att jag ska kontakta dem och se om de kan komma med en offert på vad det skulle kosta för mig att installera ett kylrum i min butik.

Bild på kylrum taget från utsidan

Bullermätning

- Posted in Tjänster by

Skapa en bekväm arbetsplats med hjälp av bullermätning

Bullernivån på många svenska arbetsplatser är trots riktlinjer många gånger högre än vad den borde vara. Eftersom buller och annat ljud som är störande påverkar både koncentrationsförmågan och prestation negativt hos personalen är detta något som borde ägnas betydligt mer hänsyn. Att skapa en arbetsplats som håller sin personal mindre stressad och utarbetad är något som företag bör satsa betydligt mer på. Faktum är att man uppskattar buller som den absolut främsta orsaken till försämrad komfort för de arbetande. Framförallt ljud som anses vara direkt skadliga för hörseln.

Hur vi påverkas av buller beror många gånger även på humör och tillstånd hos enskilda individer, på hur trötta eller stressade vi är redan innan arbetsdagen. Detta är dock något som arbetsgivare inte kan påverka till lika hög grad som de kan när det kommer till själva arbetsplatsen, vilket gör det ännu viktigare att fler företag bör anstränga sig mer för att skapa en hälsosam arbetsplats för sina anställda.

Idag finns det företag som speciellt inriktar sig på bullermätning för privatpersoner såväl som för arbetsplatser. Eftersom buller kan vara svårt att identifiera använder sig dessa företag avancerad mätutrustning som tillåter de att lyssna på buller med 30 dB förstärkning. Detta gör det betydligt enklare att identifiera källan till bullret. Vi har även möjlighet att mäta riktning på oidentifierat buller. Vi har stor erfarenhet av bullerutredningar och kan leverera åtgärder för att reducera bullret.

I dagens samhälle, där stress och ljud är betydligt mer förekommande än tidigare, är det av ännu större vikt att komma till en arbetsplats eller ett hem där vi kan slappna av och fokusera på våra arbetsuppgifter eller koppla av med familjen. Därför är det rekommenderat att anlita ett företag som snabbt och enkelt kan göra en bullermätning för att eliminera buller och som kan hjälpa oss att skapa en trygg och bekväm miljö både hemma och på arbetsplatsen.

Bullermätning hjälper till att göra arbetsplatser bättre.

Jag ska arbeta utomlands och behöver hjälp med relocation

Min arbetsgivare har erbjudit mig möjligheten att arbeta utomlands då vårt företag finns i flera länder och på flera marknader.

Ska man testa på att arbeta utomlands så ska man nog göra det när man är ung tänker jag. Jag tror att man är mindre intresserad av en utlandsflytt när man blir äldre och har hus och barn i skolan så ska jag göra det så är det rätt tid för mig att göra det nu.

Att flytta utomlands för att jobba är inte direkt samma sak som att åka utomlands i två veckor på semestern och bo på en all inclusive-anläggning direkt.

För att flytta utomlands behöver man hjälp med relocation.

Det är inte bara att köpa en flygbiljett och åka om jag säger så.

För att bo i ett annat land under en längre tid är det mycket att tänka på och många saker som måste fixas.

Man behöver antagligen något slags arbetstillstånd eller uppehållstillstånd. Man behöver registrera sig hos olika myndigheter så att man finns med i systemet så att säga. Tänker på skatter, sjukvård och liknande.

Sen måste man ju ha någonstans att bo, man behöver ett bankkonto för lönen och för att kunna betala sina räkningar. Man behöver ett mobilabonnemang och mycket mer.

När man börjar tänka på det så är det tusen saker att göra och ha koll på för att en utlandsflytt ska gå smidigt och bra.

Som tur är finns det företag som arbetar med relocation och ser till att alla saker man måste fixa löser sig på ett smidigt sätt. Min arbetsgivare har tagit hjälp av ett företag som heter Alfa som jobbar med relocation och relocation-tjänster.

Men som sagt var, ska jag testa på att jobba utomlands så är det nog bäst att jag gör det nu medan jag fortfarande är ung för längre fram i livet så är det nog inte lika lätt att flytta på sig.

relocation