Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

EAN kod på infoplatta

- Posted in Företag by

Ett smidigt arbetsverktyg om man jobbar i butik

Jobbar du i butik? Isf har jag en jättebra grej som jag måste tipsa om. Jag jobbar i kassan på en Maxi butik och har ett tag nu jobbat med nåt som heter InfoTab platta. Det är en extra lite mindre skärm som sitter bredvid den stora kassaskärmen. På den kan man göra en mängd olika saker. Men det huvudsakliga är att man kan söka efter PLU nummer för produkter i butiken och även få upp EAN koder man skannar med handskannern. Supersmidigt! Mitt jobb har blivit mycket enklare och bättre sen vi fick denna. Nu hade jag inte kunnat leva utan den på mitt jobb. Söker du på exempelvis päron, så får man upp alla olika sorters päron som vi har i sortimentet med bilder, PLU nummer och man kan även få upp EAN koder på det. Så otroligt smidigt och bra.

Det händer ju ibland att en EAN kod inte går att scanna, då kan man bara söka upp varan i denna PLU plattan och scanna den där istället. Det går snabbare, kunden slipper vänta och priset blir rätt. Hur bra som helst. Det hör ju inte till ovanligheten att EAN streckkoder trillar av från produkterna med. Nu är detta inget problem längre.

Denna plu plattan har många funktioner. Man kan även få upp veckans blad, rastschema, kreditkunder mm. Så det är på många sätt den underlättar. Kunder kommer ibland till oss i kassan och frågar om veckans varor. Tex vilket kaffe var det på kampanj? och hur många får man köpa? Då kan jag snabbt och enkelt få upp det på skärmen. Svara på frågan och alla är nöjda. För har man ett blad liggandes bredvid sig får den lätt fötter om man säger så. Nån kund eller medarbetare lånar den och går iväg. Sen står man där som ett frågetecken när en kund undrar nått. Eller så måste man springa iväg eller ringa någon för att få svar.

Älskar denna infoplattan!

infoplatta EAN koder Get Visable InfoTab

Arbete på väg

- Posted in Jobb by

Jag ska börja köra väghållningsfordon

Som ni alla vet har jag börjat jobba inom bygg och anläggningsarbete. Det är ett hektiskt jobb med mycket ansvar och ingen dag är den andra likt. Jag tycker ju stora fordon och att se när jobbet blir gjort! Mindre kul är att jobba på vintern då det är kallt och tidiga morgnar i mörkret är påfrestande. Men att jobba med väghållningsfordon är så himla kul så det är värt det! Att arbeta på väg är lite som att vara vägens riddare. Det är jag som föregår med gott exempel och det krävs extremt mycket kunskap inom området då jag måste ha stenkoll på trafikregler, mer koll än vad andra trafikanter har. Detta kan också göra jobbet farligt. Bilar kör snabbt på motorvägar och det gäller att ligga steget före och kunna se risker i förväg. De farligaste riskfaktorerna inom trafiksäkerhet kan vara ouppmärksamhet, för hög hastighet, låg ålder och trötthet. Därför gäller det att hålla sig uppdaterad inom trafikverkets senaste krav.

Jag och min kollega gick en kurs på Skandinaviens Entreprenadutbildningar inom arbete på väg. Det är en onlinekurs som man kan göra vart man vill och när man vill. Så smidigt! När man slutfört kursen får man också ett kompetensintyg, eller certifikat som det så fint heter. Arbete på väg är en kurs som följer trafikverkets senaste krav och är obligatorisk om man ska arbeta med väghållningsfordon eller annan vägarbete. Skandinaviens Entreprenadutbildningar erbjuder olika nivåer på kursen beroende på vilket typ av arbete man ska utföra. Jag tog alla 3, alltså 1.1 - 1.3. Men min kollega gjorde bara 1.1 och 1.2. Kursen inom arbete på väg har en giltighetstid på ca 5 år. Jag är iallafall supernöjd med min distanskurs och nu kan jag börja jobba med arbete på väg på riktigt.

Avtalsrätt

- Posted in Tjänster by

Har funderat lite kring svensk avtalsrätt

Ett avtal är ju i princip en överenskommelse mellan två parter och enligt svensk lagstiftning så är både muntliga och skriftliga avtal bindande. Det är det nog inte alla som förstår eller har koll på. Ett muntligt avtal är lika giltigt som ett skriftligt, dock svårare att bevisa så klart.

Så varje gång du kommer överens med någon om något så är det ett avtal även om du inte skrivit på något papper.

När man som jag handlar online så har man dock alltid två veckors ångerrätt oavsett vad företaget säger i sina villkor. Det beror på att lagen om distansavtal är tvingande till konsumentens förmån vilket innebär att även om företaget skriver i sina villkor att det inte finns någon ångerrätt så har du det ändå.

Detta gäller dock endast om du handlar som privatperson och säljaren är ett företag. Om du köper något i egenskap av företagare så är det istället köplagen som gäller. Köplagen är dispositiv vilket innebär att den träder i kraft om inte något annat är avtalat. Så du kan ha ångerrätt även som företagare men då måste det stå i avtalet.

Som konsument har vi ofta ett ganska bra skydd i lagstiftningen när vi handlar av ett företag. Det är en trygghet när man som privatperson handlar online. Dock kan det vara svårt att hävda sin rätt när man handlar hos företag som inte finns i Sverige. Idag är det ju många som köper produkter från andra länder och det är i sig en risk då svensk lag gäller i Sverige men inte i andra länder.

En sida som jag hittat som går igenom avtalsrätten är denna. Det är en advokatbyrå och där står det mycket information om den svenska avtalsrätten ifall du vill läsa mer.

Det är viktigt som konsument att ha koll på vad lagstiftningen säger så du kan hävda din rätt ifall något går fel när du handlar i en e-handel.

Ekenberg & Andersson Advokatbyrå biträder både svenska och internationella företag och privatpersoner med avtalsrätt

Fönsterputs Halmstad

- Posted in Ingen kategori by

Något jag absolut avskyr att göra är att putsa fönsterna här hemma. Mina barn kladdar på alla fönsterpartier och sparkar leriga bollar mot fönstret. Jag tycker det är så tråkigt, det tar tid och är jobbigt. Jag bestämde mig därför för att hitta ett företag som utför fönsterputs i Halmstad som kan göra det åt mig. Jag pratade med en vän om att jag försöker hitta ett företag som gör detta och hon berättade om Glasklart som hon tidigare har använt sig av. Hon berättade att det är det enda företaget som erbjuder fönsterputs i Halmstad som hon är 100% nöjd med och hon har ändå provat många. Det som är så bra är att de använder bra produkter som inte skadar ytan på glaset. Med rätt och bra redskap samt rengöringsmedel av högsta kvalité kan jag vara säker på att de tar hand om mina fönster. Enligt henne är de väldigt noga och lämnar aldrig några märken på fönstren alls. Dessutom var de snabba och trevliga. Efter att hon berättade om detta bokade jag direkt fönsterputs i Halmstad hos dem. Jag tänkte att om hon är så nöjd så bör jag också bli det. De var här igår och jag är mer än nöjd med deras jobb! Alla mina fönster skiner verkligen och det var värt varenda krona att slippa göra det själv. Det hade inte blivit i närheten lika bra om jag hade gjort det själv. Om man söker efter ett företag som utför fönsterputs i Halmstad så kan jag verkligen rekommendera Glasklart, jag själv kommer använda mig av dem varje gång mina fönster behöver putsas framför.

Titta så rena mina fönster blir