Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Bullermätning

- Posted in Tjänster by

Skapa en bekväm arbetsplats med hjälp av bullermätning

Bullernivån på många svenska arbetsplatser är trots riktlinjer många gånger högre än vad den borde vara. Eftersom buller och annat ljud som är störande påverkar både koncentrationsförmågan och prestation negativt hos personalen är detta något som borde ägnas betydligt mer hänsyn. Att skapa en arbetsplats som håller sin personal mindre stressad och utarbetad är något som företag bör satsa betydligt mer på. Faktum är att man uppskattar buller som den absolut främsta orsaken till försämrad komfort för de arbetande. Framförallt ljud som anses vara direkt skadliga för hörseln.

Hur vi påverkas av buller beror många gånger även på humör och tillstånd hos enskilda individer, på hur trötta eller stressade vi är redan innan arbetsdagen. Detta är dock något som arbetsgivare inte kan påverka till lika hög grad som de kan när det kommer till själva arbetsplatsen, vilket gör det ännu viktigare att fler företag bör anstränga sig mer för att skapa en hälsosam arbetsplats för sina anställda.

Idag finns det företag som speciellt inriktar sig på bullermätning för privatpersoner såväl som för arbetsplatser. Eftersom buller kan vara svårt att identifiera använder sig dessa företag avancerad mätutrustning som tillåter de att lyssna på buller med 30 dB förstärkning. Detta gör det betydligt enklare att identifiera källan till bullret. Vi har även möjlighet att mäta riktning på oidentifierat buller. Vi har stor erfarenhet av bullerutredningar och kan leverera åtgärder för att reducera bullret.

I dagens samhälle, där stress och ljud är betydligt mer förekommande än tidigare, är det av ännu större vikt att komma till en arbetsplats eller ett hem där vi kan slappna av och fokusera på våra arbetsuppgifter eller koppla av med familjen. Därför är det rekommenderat att anlita ett företag som snabbt och enkelt kan göra en bullermätning för att eliminera buller och som kan hjälpa oss att skapa en trygg och bekväm miljö både hemma och på arbetsplatsen.