Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Lönerevision

- Posted in Tjänster by

Varför det är viktigt med en lönerevision?

En viktig del av en lönekartläggning på arbetsplatsen är lönerevisionen. Då det är lag på att arbetsgivare årligen ska göra en lönekartläggning (om företaget har fler än tio anställda) så är lönerevision en väldigt viktig fråga att arbeta med.

Då lönerevisionen påverkar arbetet med lönesättning och lönekartläggning är det viktigt att den blir rätt gjord och många upplever just arbetsvärderingen som den svåraste delen i detta arbete. Revisionen ska tillsammans med lönekartläggningen motverka diskriminering på arbetsplatsen och verka för jämställdhet.

Det kan vara svårt att värdera en viss typ av arbete och jämföra detta med en annan typ av arbete. För att lyckas med detta behöver man bland annat titta på saker som:

  • Arbetets innehåll
  • Arbetets svårighetsgrad
  • Är det ett likvärdigt arbete

Revisionens uppgift är att hjälpa till att skapa en metod för att kunna värdera olika arbeten och rangordna svårighetsgraden mellan olika arbeten och tjänster på företaget.

Med hjälp av lönerevisionen ska man sedan kunna värdera olika arbetsuppgifter utifrån samma måttstock för att bedömningen inte ska påverkas av vem det är som utför arbetet och vem det är som utför värderingen. Detta är viktigt för att arbetsgivaren ska kunna sätta rättvisa löner utifrån fakta.

Då lönekartläggningen är lagstadgad och lönerevisionen är en av de viktigaste verktygen för att utföra en korrekt kartläggning så är det synnerligen viktigt att man har rätt verktyg och kunskaper för att utföra detta på arbetsplatsen. Här kan du läsa mer om lönerevision.

Redovisningsbyrå Stockholm

- Posted in Företag by

Min redovisningsbyrå sköter allt

Det finns flera redovisningsbyråer i stockholm, stora som små. Jag driver ett mellanstort företag med 20 anställda och har alltid skött min redovisning själv tills nu. Mitt företag verkligen växer så det knakar och det är såklart superskoj! Men det innebär också en hel del mer pappersarbete. Jag har varit runt och kollat på flera redovisningsbyråer i stockholm där jag är verksam men allt verkar så opersonligt.

Jag hittade dock en redovisningsbyrå i stockholm där jag fick en intim och familjär känsla. Jag som kund vill inte slussas mellan flera olika mellanhänder innan jag kan komma till min revisor, men med denna redovisningsbyrå är så inte fallet. Vi sågs på ett möte med P/E ekonomikonsult och gick igenom allt som jag behöver hjälp med.

Det bästa är de gör all min redovisning digitalt vilket är helt fantastiskt! Det är inte många redovisningsbyrå i stockholm som gör det. Jag uppskattar verkligen att min nya revisor är ett telefonsamtal bort, det känns tryggt när de ska hantera min redovisning och bokföring. Jag har nu anlitat P/E ekonomikonsult i 3 månader och kunde inte vara mer nöjd. Jag kan verkligen lägga min tid på att driva min verksamhet och få den att växa. Tänk att jag la all den tiden på att fixa och dona med pappren och kvitton hit och dit. Vill ni också anlita en bra redovisningbyrå i stockholm så kan jag rekommendera

Slåtterbalk råd

- Posted in Företag by

Slåtterbalk, vilken underbar maskin

Jag och min fru har tagit över en gård med en massa mark. Här finns bland annat en stor äng som är vildvuxen. Det börjar bli dax att klippa gräset där nu och jag funderade ett bra tag på vad som är det bästa och mest effektiva sättet för detta. En åkgräsklippare var inget alternativ då det är väldigt ojämn mark.

Efter en massa efterforskning kom jag fram till att en slåtterbalk är det mest praktiskta och optimala för att klippa ängar. De går att använda på mycket högt gräs och på underlag som inte är jämnt. De tar inte mycket plats att förvara och heller inte så värst dyra i inköp.

Sen fanns det en massa tillbehör man kunde köpa till slåtterbalken. Vilket gör att man kan använda den till så mycket mer än att bara klippa gräs på vår äng. Man kan bland annat köpa tillbehör så att man kan använda den på vintern med. Tillbehör såsom snöslunga och snöblad för att enkelt ta bort snön på vintern. Även detta kommer vi att få otroligt mycket nytta utav på vår gård.

Så mycket tid vi kommer att spara med denna slåtterbalk maskinen. Man kanske skulle ge sig in på att odla lite med. Fanns en massa tillbehör för detta med. Vilket gör att det skulle gå väldigt snabbt och smidigt att odla med denna maskin. Var så mycket ideér som dök upp i mitt huvud med denna maskin på vår gård.

Har beställt denna slåtterbalk av ett företag som verkar otroligt bra. Han är lite av en expert på sådana här grejer och utför även service samt reparationer på slåtterbalken om det skulle behövas. Han kommer själv hit med slåtterbalken och ska demonstrera för mig hur den fungerar. Vilken otrolig service måste jag säga. Kan verkligen rekommendera att köpa era maskiner på detta stället ifall ni är i behov.