Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Köpa ny paviljong online

- Posted in Företag by

Dags att köpa en ny paviljong

Det blev en varm sommar i år, våren kom sent men när den väl satte igång så blev det varmt och gott ute. I år, precis som förra året, så spenderade många sin semester hemma då det fortfarande är en hel del restriktioner när det kommer till att resa utomlands på grund av covid. Jag misstänker att det kommer att bli så även nästa år för det verkar tyvärr inte som att covid kommer att försvinna snart utan det verkar som att viruset hänger kvar och kommer i nya varianter hela tiden.

Hur som helst, jag funderar starkt på att införskaffa mig en paviljong att ha på uteplatsen i trädgården till nästa år. En paviljong skyddar bra mot gassande sol men även mot lättare duggregn vilket gör att man kan sitta ute lite mer och oftare än om man inte har någon paviljong. Sen finns det ju tillbehör såsom väggar och myggnät om man har mycket mygg där man bor.

Eftersom jag vill ha en paviljong som håller ett par år (är inget stort fan av att köpa billiga saker som går sönder efter en kort tid) så har jag letat på nätet efter en tillverkare som vet vad de gör.

Jag googlade mig fram till Hillerstorps hemsida och det är ju ett fint gammalt svenskt företag som tillverkat utemöbler i över 100 år typ. De borde med andra ord veta hur man bygger möbler som håller för det svenska klimatet tänker jag.

De har ett stort utbud av paviljonger på sin hemsida och jag funderar på att köpa en som är 300x300 cm stor och är mörkbeige i färgen, det tycker jag ser snyggt ut.

Det går att beställa direkt från deras hemsida så jag tror att jag kommer att göra det, de har ju en massa återförsäljare men man vet ju inte om de har just den produkten inne på lager och då kan man ju beställa direkt från tillverkaren tänker jag.

Personlig assistans i Falkenberg

- Posted in Tjänster by

Äntligen har jag fått personlig assistans

Nu har jag äntligen fått hjälp med personlig assistans. Efter många turer fram och tillbaka har nu en personlig assisten som jag kan säga att jag verkligen tycker om! Processen att bli beviljad personlig assistans är rätt komplicerad i sig, och att sen lyckas få en assistent som passar är inte alltid helt lätt. Att äntligen få känna att jag får den hjälp jag behöver innebär en enorm lättnad.

För att underlätta processen med ansökan och alla regler som behöver följas, fick jag hjälp av assistansbolaget jag valde att kontakta. Tala om bra service! Assistanssamordnaren hjälper till med allt gällande min personliga assistans i Falkenberg, från att hitta rätt personal och ta hand om löner, till att hjälpa till med ansökningen till kommunen.

Eftersom jag har kroniskt ont i kroppen och inte har den allra bästa koncentrationsförmågan innebar hjälpen med alla dokument och ansökningar väldigt mycket. Redan där kände jag att jag kommit i kontakt med rätt företag. Jag är väldigt tacksam för all hjälp min assistansanordnare gav mig för att få min ansökan godkänd så fort.

Det är skillnad på personlig assistans och personlig assistans

Jag har genom åren varit i kontakt med en rad olika assistansbolag för att se vilket som bäst passar mig och mina behov. Jag har även haft assistansbolag som inte alls har stöttat mig på det sätt som jag behöver, vilket också har gjort att jag tidigt känner på mig om det är något som inte riktigt stämmer.

Assistansbolaget jag till slut bestämde mig för är i grund och botten en förening som startade redan på 60-talet. De driver bland annat en folkhögskola, vilket märktes när jag träffade dem. Det handlade inte bara handlade om pengar för deras del utan där finns ett äkta engagemang för frågor gällande handikapp och de handikappades rätt till ett bra liv.

Jag är så otroligt nöjd med både assistansen och att ha fått det godkänt från Falkenbergs kommun. Idag känner jag verkligen att jag har en personlig assistent som kommer kunna ge mig det jag behöver, en person jag kommit till att tycka om och som vill hjälpa mig att nå den känsla av trygghet som jag letat efter så länge.

Personlig assistans i Falkenberg