Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Jag ska arbeta utomlands och behöver hjälp med relocation

- Posted in Jobb by

Jag ska arbeta utomlands och behöver hjälp med relocation

Min arbetsgivare har erbjudit mig möjligheten att arbeta utomlands då vårt företag finns i flera länder och på flera marknader.

Ska man testa på att arbeta utomlands så ska man nog göra det när man är ung tänker jag. Jag tror att man är mindre intresserad av en utlandsflytt när man blir äldre och har hus och barn i skolan så ska jag göra det så är det rätt tid för mig att göra det nu.

Att flytta utomlands för att jobba är inte direkt samma sak som att åka utomlands i två veckor på semestern och bo på en all inclusive-anläggning direkt.

För att flytta utomlands behöver man hjälp med relocation.

Det är inte bara att köpa en flygbiljett och åka om jag säger så.

För att bo i ett annat land under en längre tid är det mycket att tänka på och många saker som måste fixas.

Man behöver antagligen något slags arbetstillstånd eller uppehållstillstånd. Man behöver registrera sig hos olika myndigheter så att man finns med i systemet så att säga. Tänker på skatter, sjukvård och liknande.

Sen måste man ju ha någonstans att bo, man behöver ett bankkonto för lönen och för att kunna betala sina räkningar. Man behöver ett mobilabonnemang och mycket mer.

När man börjar tänka på det så är det tusen saker att göra och ha koll på för att en utlandsflytt ska gå smidigt och bra.

Som tur är finns det företag som arbetar med relocation och ser till att alla saker man måste fixa löser sig på ett smidigt sätt. Min arbetsgivare har tagit hjälp av ett företag som heter Alfa som jobbar med relocation och relocation-tjänster.

Men som sagt var, ska jag testa på att jobba utomlands så är det nog bäst att jag gör det nu medan jag fortfarande är ung för längre fram i livet så är det nog inte lika lätt att flytta på sig.

relocation