Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Äntligen har jag löst en limousine till vårt bröllop!

Jag och min fru ska gifta oss om några veckor och hade sedan ett tag tillbaka bokat en limousine som skulle ta oss till lokalen. Vi var jättenöjda med vårt val och såg verkligen fram emot att få åka limousine. Jag ringde företaget igår för att se så att allt stod rätt till eftersom vår stora dag närmar sig. Tur var det för de hade tydligen råkat dubbelboka limousinen och de hade inga andra lediga. Så helt plötsligt var vi utan limousine med enbart några veckor kvar till bröllopet. Jag berättade detta för min vän och han tipsade mig då om Crownlimo som han hade hyrt limousine ifrån tidigare och var väldigt nöjd med. Jag ringde dem direkt men hoppades inte på för mycket med tanke på att bröllopet är rätt nära. Men turligt nog så hade de en väldigt fin limousine ledig just det datumet vi behövde den! Jag bokade den direkt och nu kan både jag och min fru andas ut. Det känns som att sten lyfts från våra axlar och nu har vi i alla fall en sak mindre att oroa oss för. Jag ser jag verkligen fram emot bröllopet och att åka limousine med min framtida fru. Limousine från Crownlimo

D-sub kåpor

- Posted in Ingen kategori by

D-sub kåpor

Vad har man d-sub kåpor till?

D-sub kåpor och deras kontakter har fått sitt namn från den D-formade kåpan.

Hanen har stift och honan har motsvarande uttag. Denna typ av kontakter uppfanns av företaget Canon och lanserades redan 1952.

Användningsområde för D-sub kåpor

Vad har man egentligen d-sub kåpor till? En d-sub kåpa är själva höljet som omsluter en d-sub kontakt. Höljet kan vara i plast, metalliserad plast och zink.

D-sub kåpan skyddar både själva kontakten och personerna som hanterar kontakten.

Metalliserade plastkåpor och zinkkåpor används ofta när det ställs höga krav på goda skrämegenskaper. Denna typ av d-subkåpor används därför ofta inom branscher som telecom, medicin och industriella applikationer.

Ett företag i Sverige som tillverkar d-subkåpor är Encitech och de har gjort detta sedan 1974. Faktum är att de är en stor leverantör av d-sub kåpor till större delen av världen. Så det finns med andra ord fler svenska företag som har tagit världen med storm än IKEA och Spotify.

Som med de flesta produkter så finns det mängder med adaptrar och tillbehör även till d-sub kåpor och kontakter. Det finns skruvlås, skärmade och oskärmade adaptrar och mycket mer.

Bild på D-sub kåpa

Legotillverkning

- Posted in Företag by

Legotillverkning i Sverige

Nu tänkte jag skriva om ett företag inom industrin som arbetar med legotillverkning, laserskärning med mera. Det är inte något av de större företagen i Sverige eller det mest kända men jag vurmar inte enbart för stora företag utav även för lokala företag som skapar arbetstillfällen på orten och skatteintäkter till kommunen.

Hygap finns i Oskarström strax utanför Halmstad och är cirka 25 anställda. De är ett familjeföretag som startade 1981 och omsätter i runda slängar 30 miljoner kronor.

Legotillverkningen

Hygap har en produktionsyta på 4600 kvm för sin legotillverkning och arbetar i treskift för att upprätthålla produktionen och leveranssäkerheten vilket är viktigt inom dagens industriproduktion. Om en underleverantör inte får fram detaljer i tid så skapar det produktionsstopp och förseningar. Lean produktion är något vi arbetar med mycket inom svensk industri idag. Deras treskift gör att de kan ha korta ledtider och får leveransen i rätt tid.

Utöver produktionsytan har Hygap ett avfuktat lager på 1200 kvm där de lagerhåller de färdiga produkterna. Deras kapacitet på lagret är idag in- och utlastning av 50-100 ton per dag.

De tvättar även metalldetaljerna de tillverkar så att deras kunder få rena detaljer levererade som de direkt kan börja arbeta med. Även det något som kortar ner ledtiderna när kunderna får en leverans.

Legotillverkning maskin