Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Bullermätning i min trädgård

- Posted in Tjänster by

Bullermätning för trädgård nära stor väg

Jag funderar på att ta hit någon som mäter av buller volymen i min trädgård. Jag bor alldeles bredvid en stor väg som leder in till centrum i min stad. Det är en oerhört trafikerad väg och saknar bullerplank. På sommaren när man sitter i trädgården är det oerhört störande med all trafik. Man kan inte koppla av. Då jag bor i en sommarstad är det till och med mer trafik på sommaren.

Jag har fått nog och tar nu saken i egna händer. Här borde verkligen finnas ett bullerskydd. Hittade en sida som utför bullermätningar som verkar oerhört bra. De hade en bra tydlig sida på nätet och verkar i hela Sverige står det. Då kommer de hit med en bullermätare och gör en bedömning av ljudnivån på platsen. För att sen avgöra om detta är okej nivå eller inte.

Hade varit underbart om man kunde fått upp ett bullerplank innan sommaren. Så man kunde spendera tiden ute i trädgården med lite mera lugn och ro. Utan att bli störd av trafiken. Speciellt på kvällarna tycker jag att det är jobbigt och när de ska racea vid rödljusen. Vissa bilar smäller till när de gasar på och skrämmer livet ur en när man sitter och försöker ta det lugnt. Jag får väl skylla mig själv lite med, som bosatte mig så centralt och nära en så stor väg. Jag har alltid älskat lite fart och fläkt. Men detta är ju fel sorts fart och fläkt. Man vill inte sätta vindruvan i halsen när man kopplar av i trädgården, för att bilar gasar på och smäller. Ett bullerplank hade gjort susen tror jag och sen hade jag varit nöjd.

Firman jag hittade gör en mätning med en bullermätare av ljudnivån på plats och sen i efterhand verifiera simulerade nivåer. Undra om vägen är nära nog så att man kan få bullerskador. Då kanske det blir brådskande att få upp ett bullerplank. Det ska bli intressant att höra vad de har att säga.

Däckbyte Hässleholm

- Posted in Tjänster by

Läge för däckbyte i Hässleholm

Utanför fönstret där jag nu sitter och skriver ser jag att Mother Nature verkligen bjuder på en magnifik färgfest som går i den underbara brandgula färgskalan. När solen slår till med sina varma guliga strålar så fullkomligt glöder det i alla träd där bladen tappert håller fast i vindens virvlar. På marken är det gula löv som blandar sig med grönt gräs och mörkbrun jord och dessa tillsammans skapar sina egna magiska konstverk. Gula löv på nylagd svart asfalt är hur snyggt som helst. Fast. Det är även tecken på att vi går mot vintern. Tar en slurk av min rykande varma oboj och sneglar ut igen genom regndroppiga fönstret och säger ett tyst tack och farväl till sommaren som var och hej till vintern som förbereder oss med sin kompanjon, hösten.

Om jag sliter mig från dagdrömmar om sol och bad i somras och blinkar mig till rätta och justerar glasögonen till sin plats på näsbryggan, är jag åter tillbaka i vardagsbestyr och kommer jag fram till att det är alltid samma sak när det kommer till denna tiden på året. Höstlov snart och Halloweenfirande för de flesta, regnkläder och vinterkläder hägrar på inköpslistor och man ska även tänka på vädret och trafiken, vägunderlag och sommar däck som skall bytas till vinterdäck. Jag kan inget om däck. Fact.

Jag gör som jag alltid gör för att minimera problemet med min okunskap vad gäller bilen och framförallt dennes däck. Kör ner den på drop-in / drive-in hos min däckspecialist som jobbar med däckbyte i Hässleholm. De har funnits i många år, störst i branschen i Hässleholm och det är för att de har grymt bra service som är genuin. Deras däckexperter trivs på sin arbetsplats, gillar vad de jobbar med och kan sin sak. Koppla det till världsklass service med stort engagemang så är det mitt, och alla andras verkar det som, självklara val.

Man ska tänka på däckmönster, mönsterdjup, storlekar, fälgar, datum när vinterdäck krävs och ja allt annat som hör till och många har det som intresse och det är det lätt som en plätt. Alla andra som inte kan något, får av dessa experter goda råd, tips, vägledning och hjälp.

Behöver man nya däck eller duger förra årets? De hjälper, kollar och gör kontroller. Skulle man behöva nya däck för att de gamla är numera osäkra eller helt enkelt inte har mönsterdjup som räcker, har de exakt de däck som passar, oavsett vilken bil eller annat fordon man rullar in med på deras däckverkstad.

Skulle man dyka upp när de har en liten kö så får man en kaffe och en liten paus från vardagen under tiden som de snabbt och effektivt byter däcken. Om de behöver behålla bilen över dagen så finns lånebil så att man kan fortsätta iväg till arbete och annat för att vid arbetsdagens slut hämta sin bil och rulla iväg på rätt däck, kontrollerade och klar för den vinter som sannolikt är på ingång. Gör som jag om du inte har tid att sätta dig in i allt vad gäller däck och datum. Kontakta däckproffsen på däckverkstan som utför däckbyte i Hässleholm som är störst i branschen på orten.

läge för däckbyte i hässleholm

Klädtillverkare

- Posted in Företag by

Klädtillverkare skapar kläder för hela världen

Mode och kläder är en spännande och rolig värld som påverkar oss alla oavsett om vi följer det senaste som trendar och klär oss i enlighet, eller om vi väljer våra egna vägar och stil. Mode berör, mode skapar känslor, mode är en stor del av våra liv. Kläder kan ge självförtroende, skapa glädje, berätta lite om dig utan att du yttrar ett ord. Kläder för arbete, kläder för fest, kläder för skolan och fritiden, kläder för regn och slask, sommar och ja, kläder är överallt, alltid. De påverkar.

Det är nog mycket roligt att jobba inom mode- och klädbranschen och designa kläder, ta fram hela kollektioner, kanske hålla egen modeshow med release party och sedan sälja dessa plagg, kanske världen över. Tänk!

En viktig del av framtagning av kollektioner är val av klädtillverkare, och där finns många! Hur väljer man en tillverkare som är bra, framförallt om man har en deadline, stort varumärke med en kollektion som måste helt enkelt bli perfekt?

Till att börja med så kan det vara bra att en klädtillverkare har lång branscherfarenhet och skickliga medarbetare som vet vad som krävs i branschen. De bör vara stora nog med rätt kapacitet för hela processen.

En känd klädtillverkare jag känner till uppfyller alla dessa krav, och mer. De har över trettio års erfarenhet, grundade i Sverige och är verksamma i Kina med kontor både där och i Sverige. Det är alltså ett företag med tre kontor i två länder. Som klädtillverkare i Kina tillverkar de märkeskläder, modekläder, barnkläder, arbetskläder och träningskläder. De jobbar med stora varumärken eller som man säger på engelska; “brands” som befinner sig i Europa, Skandinavien och Nordamerika.

De sköter sourcing av alla tyger och accessoarer och är kvalitetsansvarig för dessa. De tar fram prover för kund att granska och godkänna innan de producerar hela kollektioner. De jobbar i nära samarbete med av dem utvalda sömnadsfabriker i Kina. En klädtillverkare i Kina som är en helhetsleverantör för färdiga kollektioner, helt enkelt.

Men det är inte allt. De kvalitetstestar alla accessoarer, alla material och utför kemikaliekontroller, tvättprover och mycket mer. Bara för att de har varit verksamma i tre decennier så betyder inte det att de gör som alltid utan de är “pro-active” och är ständigt ute efter att förbättras i alla led för att på så vis hålla sig i framkanten i en bransch som är tuff, där många konkurrerar om kunder.

Med över femtio anställda har de den kapacitet som krävs och de sköter allt så snart de har fått in kundens design. De har stor fokus på gott och nära samarbete med sina kunder. Transparens, snabba kommunikationskanaler, support och service ingår och de månar om att ta fram rätt material, accessoarer och allt annat som hör till och sedan producera kollektionen som kunden hade som vision. Under hela processen har de tät dialog med kunden så att kunden känner sig helt trygg under hela processen.

Processen består av fyra steg varav det första steget är kundens ansvar, för det handlar om designen som kunden själv tar fram. Så snart företaget har designen sätter steg två igång vilket handlar om source & tillverkning, därefter steg tre och kvalitetskontroll och slutligen steg fyra som handlar om leverans av kollektionen.

I en värld av kläder, skänk gärna en tanke till hela processen innan plaggen hamnar i dina shoppingkassar. Så många personer inblandade. Så många designdrömmar som gav idéer som blev beslut som blev till handlingar som blev till tillverkning som slutligen blev till leverans till den butiken du nyss handlade.

Enjoy!

klädtillverkare för hela världen

Faktureringsföretag

- Posted in Företag by

Driv en lönsam verksamhet med hjälp av ett faktureringsföretag

Är du en frilansare som är trött på att hantera administrationen som ligger bakom fakturering, men vill ändå få betalt för arbetet?

När man driver ett företag är det svårt att njuta av det man gör. Man måste ta itu med de dagliga detaljerna och administrationen samtidigt som man försöker hålla ögonen på det långsiktiga spelet.

Det sista du vill göra när du försöker fokusera på att få igång ditt företag är att lägga tid på tråkiga administrativa uppgifter. Du måste kunna fokusera på det du tycker om - och det är att skapa fantastiska produkter och tjänster.

Håll fokus med ett faktureringsföretag

Med ett faktureringsföretag kan du fokusera på det du gillar medan de sköter allt pappersarbete. Du kommer därför att kunna fakturera dina kunder utan att behöva oroa dig för att hålla koll på din egen ekonomi och dina skatter. Faktureringsföretaget tar hand om allt detta åt dig.

Med ett faktureringsföretag tas alla administrativa aspekter av dina uppdrag hand om mot en låg avgift som dras från fakturabeloppet. faktureringsföretaget tar hand om de administrativa bitarna som fakturering, löner och skatter. Att de också är godkända för F-skatt, innebär att du inte behöver starta ett eget företag för att kunna fakturera utan eget företag för dina tjänster.

Som frilansare behöver du därför inte längre inte oroa dig för skatter, fakturering och löner. Allt du behöver göra är att fokusera på den kreativa delen av ditt arbete medan företaget tar hand om alla administrativa aspekter åt dig.

Hoppas detta inlägg hjälper dig på din väg att driva ditt eget och att kunna fortsätta göra det som du tycker kul!

Fakturera utan eget företag med ett faktureringsföretag

Flyttfirma i Göteborg

- Posted in Tjänster by

Vi anlitade en jättebra flyttfirma i Göteborg

Jag har precis flyttat till en större lägenhet strax utanför Göteborg. Tänkte berätta lite av min upplevelse kring detta för andra som går i samma tankar eller ska flytta snart. Jag bodde i en tvåa som var beläget väldigt centralt i Göteborg, men vi bestämde oss för att flytta till en trea en bit utanför istället. Man får lite mer för pengarna där helt enkelt.

Jag kände nu att jag behövde lite mer utrymme i min bostad. Jag har flyttat ihop med min tjej samtidigt som jag jobbat mycket hemma pga Corona. Då kan väggarna snabbt krympa. Det uppdagas då att man är i behov av större yta mer nu än förr.

Vi anlitade en flyttfirma i Göteborg då vi båda var väldigt upptagna med våra jobb kring flyttdatumet. Så otroligt skönt det var! Detta är något jag helt klart kommer att göra igen. Innan flytten var jag lite orolig över att anlita en flyttfirma då det var mycket som jag var rädd om. Saker som verkligen inte fick gå sönder som inte går att ersätta. Men inte en enda grej blev skadad eller gick sönder. Allt var helt och fint. Perfekt placerat i lägenheten var grejerna med. Alla lådor som skulle vara i köket stod i just köket osv. Det underlättade för oss när vi sen packade upp allt. Det sparade oss mycket tid.

Flyttstäd var även något vi anlitade dem för. Efter att alla våra saker var flyttade till nya lägenheten, städade dom vår gamla lägenhet. Vi hade fått en punktlista med allt som skulle städas som vi gav till dem. Hyresvärden var jättenöjd på besiktningen av lägenheten och så även vi. Detta är den smidigaste flytten jag någonsin varit med om. Och det har jag Vasa Flytt att tacka för. Nästa gång vi flyttar kommer vi helt klart att använda oss av deras flyttfirma igen.

flyttfirmor Göteborg Vasa Flytt AB

Konferens Varberg

- Posted in Företag by

Konferens i Varberg när det är som bäst

Jag driver ett lite mindre fastighetsföretag och varje år anordnar jag en konferens i Varberg för mina anställda. Nu är det snart dags för vår årliga konferens och jag vill gärna inkludera lite nöje i samband med konferensen denna gång då mina anställda har jobbat extra hårt under pandemin.

Jag tycker att de förtjänar det och jag vill visa min uppskattning till dem. Vi befinner oss i Varberg och det finns tyvärr inte ett jättestort utbud på ställen man kan ha en konferens i Varberg. Men för två år sedan hittade jag Enebackens Kraftkälla och vi var så nöjda första gången vi var där att vi åkte dit året därpå och det är även planen för årets konferens i Varberg.

Enebackens Kraftkälla anpassar sig utefter deras kunders önskemål och behov och skapar upplägg utefter dessa vilket jag uppskattar mycket. Det är en vacker miljö och ett lugnt ställe där tystnad råder, vilket passar oss perfekt med tanke på våra stressiga arbetsdagar. Tidigare år har vi enbart haft konferens men detta år tycker jag att mina anställda förtjänar även en spavistelse efter att vår konferens i Varberg är färdig vilket Enebackens Kraftkälla också erbjuder. Jag berättade för personalen vad vi ska göra på vår konferens i Varberg och alla verkade uppskatta det väldigt mycket.

Nu ser vi alla verkligen fram emot vår konferens i Varberg nästa vecka.

konferens i varberg

Arbetsstolar

- Posted in Företag by

Bekväm stol för arbetet

Under pandemin har det blivit en vardag att jobba hemma. Även nu efter pandemin så är hemmakontor det nya normala och fler och fler väljer att söka jobb som är distans, och många väljer att göra sitt schema mer flexibelt med att arbeta hemifrån. Själv arbetar jag väldigt mycket hemifrån och jag gillar verkligen det, men det kan vara påfrestande för kroppen.

Det som är mest påfrestande är att sitta ner under en längre tid och jag känner redan efter långt sittande att min rygg börjar få ont. Jag stretchar och tränar regelbundet men innan jag bytte arbetsstolar så var det helt omöjligt att sitta ner under en längre tid. Mina kollegor upplever samma sak. En sak man kan göra är att stå vid datorn men alla har inte den möjligheten. Att sitta länge medför stor belastning på kroppen, speciellt ryggen. Det finns arbetsstolar som är anpassade för längre sittande, även kallat 24 timmarsstolar eller bevakningsstol. Jag köpte min arbetsstol från en sida som har specialgjorda stolar för längre sittande och jag måste erkänna att komforten och ergonomin är helt underbar. Innan hade jag en vanlig kontorsstol men detta är något helt annat. Jag läste en studie på att rätt arbetsstolar kan öka produktiviteten. Man har bara en rygg och den måste man ta hand om, att investera i en arbetsstolar av hög kvalité är något jag inte ångrar. Nu ska jag jobba vidare denna underbara dag, har en del att göra. Sitt lugnt och ha kul!

Bekväma arbetsstolar

Flyttstädning i Helsingborg

- Posted in Tjänster by

Att boka flyttstädning i Helsingborg kommer underlätta så mycket

Just nu är det så mycket spännande på gång! Till att börja med så ska jag och min sambo äntligen flytta. Vi har letat efter en ny, större lägenhet i flera år utan att hitta någon som verkligen passar oss.

Alla lägenheter vi har kollat på har antingen varit gamla och krävt renovering (vilket vi inte känner att vi orkar hålla på med just nu), eller så har de haft dålig planlösning, varit mörka eller varit för långt ifrån stan. Men nu äntligen har vi hittat och köpt en lägenhet. Vår nya lägenhet är precis vad vi ville ha, det är en trea istället för en tvåa som vi har idag och den är helt nyrenoverad.

Dessutom har den ett fantastiskt ljusinsläpp och ligger mitt i centrum. Vi båda ser verkligen fram emot den här flytten, det enda som känns jobbigt är flyttstädningen. Jag och min sambo bokade en resa för några månader sen och tyvärr är vi iväg just när vi ska flytta. Vi bestämde oss därför för att hellre boka flyttstädning än att avboka hela vår resa.

Även fast det känns rätt stressigt med en resa mitt i allt just nu så tror jag att vi kommer tycka det är rätt skönt att ta en paus från flytten när vi är mitt i den sen. Vi hittade Larssons Allstäd som utför flyttstädning i Helsingborg, där vi bor. De verkar väldigt duktiga och har varit i branschen i över 30 år vilket känns tryggt och som att de kan sin grej.

Det ska bli så skönt att åka på semester och komma hem till en helt ny lägenhet. Såklart kommer det vara mycket att göra och packa upp men vi behöver åtminstone inte tänka på vår gamla lägenhet efter det. Nu ser jag verkligen fram emot både vår resa och att komma hem till en helt ny lägenhet!

flyttstädning Helsingborg Larssons Allstäd

Löneöversyn

- Posted in Tjänster by

Löneöversyn - hur det fungerar

Jag äger ett eget företag och har som planer att sätta mig in i löneöversyn i mitt företag. Tänkte skriva lite kort om det och hoppas att det kan vara till hjälp för någon annan där ute.

Då lönen faktiskt står för den största kostnaden i mitt företag, känns det rätt att kika närmare på det här. Att arbeta lite mer aktivt med det. Det är inte världens lättaste att sätta sig in i. Vad gör man till exempel med personal som har väldigt hög bra lön men har presterat duktigt och borde få utdelning för det. Var sätter man gränserna? Man kan inte höja lönerna hur mycket som helst för vissa.

Jag tänkte koppla ihop löneöversynen med lönekartläggning, budgetprocessen, kompetensplaner och medarbetar- och lönesamtal. Jag ska läsa in mina lönefiler och uppdatera mitt basregister. Tänkte se om jag behöver göra några ändringar eller behålla min nuvarande lönestruktur. Jag vill ha en bra lönespridning över min personal. Kompetensen utgör grunderna för min lönesättning.

Jag funderar på om man ska ha kortare kontinuerliga uppföljningsmöten istället för årliga medarbetarsamtal. Så man har lättare att utveckla sin löneutveckling.Har man dom där små informella samtalen med medarbetarna kan man lättare se små framsteg och öppna dörren för fler samtal och frågor kring arbetsuppgifter. Då har man en bättre förståelse för dom olika medarbetarnas prestationer och kan lättare minska eller öka deras ersättning. Eftersom du då har större förståelse för deras arbete och resultat. Så att man oftare kommunicerar för att få en bättre löneutveckling. Det gäller att hitta en lösning som är bra för just din organisation.

Ska även kolla igenom vårt organisationsträd, så att den fortfarande är relevant. Ett resultatintervall kan läggas in som ett mått för att lättare räkna ut en chefs sammanlagda bedömning. Att vara transparent i sin lönesättning är a och o för en bra löneöversyn. Dina medarbetare vill ju veta varför dom får den ersättning de får och varför den förändras. Då är det skönt med en transparent lönesättning. Som chef måste man vara beredd på att svara på frågor kring sina beslut och lägga fram bevis för att stödja dina beslut.

Hoppas detta har varit till nån hjälp.

Nya stansknivar

- Posted in Företag by

Nya stansknivar till min firma

Mina stansknivar har gått sönder, men vilken tur att jag hittade Pacparts! Jag har drivit mitt eget möbelföretag i flera år och jag trivs verkligen med mitt jobb. Det är varierande och givande, och jag har aldrig tråkigt. Dessutom passar det mig mycket bättre att vara min egna chef än att ha en. Även fast det finns otroligt många positiva sidor med att driva ett eget företag så finns det självklart även en del mindre roliga sidor.

Eftersom det är mitt företag så landar alla problem som uppstår på mig och ibland så går hela min arbetsdag ut på att enbart ”släcka bränder”. Det senaste problemet som har uppstått är att våra stansknivar har gått sönder och om vår produktion inte ska bli allt för försenad så måste jag hitta nya stansknivar väldigt snart.

Jag har därför spenderat de senaste dagarna med att försöka hitta de absolut bästa stansknivar jag kan men som ändå är till ett rimligt pris. Igår lyckades jag äntligen hitta ett företag som tillverkar stansknivar av vad som verkar vara väldigt bra kvalitet. De tillverkar inte sina stansknivar i enbart standardutförande, utan de tillverkar även stansknivar utifrån kundens önskemål. Jag la därför en beställning igår och nu väntar vi ivrigt på att de ska komma så att vi kan fortsätta vår produktion så fort som möjligt.

Även om detta blev lite stressigt så var det nog bra att de gamla gick sönder då jag länge funderat på att byta ut våra gamla stansknivar. De gamla hade börjat bli slöa, vilket kan skada materialet man vill stansa och orsaka vassa kanter. Jag tror att detta byte av stansknivar kommer göra våra produkter snäppet bättre och förhoppningsvis även bidra till en högre kundnöjdhet.

stansknivar industri Pacparts