Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Konferens Varberg

- Posted in Företag by

Konferens i Varberg när det är som bäst

Jag driver ett lite mindre fastighetsföretag och varje år anordnar jag en konferens i Varberg för mina anställda. Nu är det snart dags för vår årliga konferens och jag vill gärna inkludera lite nöje i samband med konferensen denna gång då mina anställda har jobbat extra hårt under pandemin.

Jag tycker att de förtjänar det och jag vill visa min uppskattning till dem. Vi befinner oss i Varberg och det finns tyvärr inte ett jättestort utbud på ställen man kan ha en konferens i Varberg. Men för två år sedan hittade jag Enebackens Kraftkälla och vi var så nöjda första gången vi var där att vi åkte dit året därpå och det är även planen för årets konferens i Varberg.

Enebackens Kraftkälla anpassar sig utefter deras kunders önskemål och behov och skapar upplägg utefter dessa vilket jag uppskattar mycket. Det är en vacker miljö och ett lugnt ställe där tystnad råder, vilket passar oss perfekt med tanke på våra stressiga arbetsdagar. Tidigare år har vi enbart haft konferens men detta år tycker jag att mina anställda förtjänar även en spavistelse efter att vår konferens i Varberg är färdig vilket Enebackens Kraftkälla också erbjuder. Jag berättade för personalen vad vi ska göra på vår konferens i Varberg och alla verkade uppskatta det väldigt mycket.

Nu ser vi alla verkligen fram emot vår konferens i Varberg nästa vecka.

konferens i varberg

Arbetsstolar

- Posted in Företag by

Bekväm stol för arbetet

Under pandemin har det blivit en vardag att jobba hemma. Även nu efter pandemin så är hemmakontor det nya normala och fler och fler väljer att söka jobb som är distans, och många väljer att göra sitt schema mer flexibelt med att arbeta hemifrån. Själv arbetar jag väldigt mycket hemifrån och jag gillar verkligen det, men det kan vara påfrestande för kroppen.

Det som är mest påfrestande är att sitta ner under en längre tid och jag känner redan efter långt sittande att min rygg börjar få ont. Jag stretchar och tränar regelbundet men innan jag bytte arbetsstolar så var det helt omöjligt att sitta ner under en längre tid. Mina kollegor upplever samma sak. En sak man kan göra är att stå vid datorn men alla har inte den möjligheten. Att sitta länge medför stor belastning på kroppen, speciellt ryggen. Det finns arbetsstolar som är anpassade för längre sittande, även kallat 24 timmarsstolar eller bevakningsstol. Jag köpte min arbetsstol från en sida som har specialgjorda stolar för längre sittande och jag måste erkänna att komforten och ergonomin är helt underbar. Innan hade jag en vanlig kontorsstol men detta är något helt annat. Jag läste en studie på att rätt arbetsstolar kan öka produktiviteten. Man har bara en rygg och den måste man ta hand om, att investera i en arbetsstolar av hög kvalité är något jag inte ångrar. Nu ska jag jobba vidare denna underbara dag, har en del att göra. Sitt lugnt och ha kul!

Bekväma arbetsstolar

Flyttstädning i Helsingborg

- Posted in Tjänster by

Att boka flyttstädning i Helsingborg kommer underlätta så mycket

Just nu är det så mycket spännande på gång! Till att börja med så ska jag och min sambo äntligen flytta. Vi har letat efter en ny, större lägenhet i flera år utan att hitta någon som verkligen passar oss.

Alla lägenheter vi har kollat på har antingen varit gamla och krävt renovering (vilket vi inte känner att vi orkar hålla på med just nu), eller så har de haft dålig planlösning, varit mörka eller varit för långt ifrån stan. Men nu äntligen har vi hittat och köpt en lägenhet. Vår nya lägenhet är precis vad vi ville ha, det är en trea istället för en tvåa som vi har idag och den är helt nyrenoverad.

Dessutom har den ett fantastiskt ljusinsläpp och ligger mitt i centrum. Vi båda ser verkligen fram emot den här flytten, det enda som känns jobbigt är flyttstädningen. Jag och min sambo bokade en resa för några månader sen och tyvärr är vi iväg just när vi ska flytta. Vi bestämde oss därför för att hellre boka flyttstädning än att avboka hela vår resa.

Även fast det känns rätt stressigt med en resa mitt i allt just nu så tror jag att vi kommer tycka det är rätt skönt att ta en paus från flytten när vi är mitt i den sen. Vi hittade Larssons Allstäd som utför flyttstädning i Helsingborg, där vi bor. De verkar väldigt duktiga och har varit i branschen i över 30 år vilket känns tryggt och som att de kan sin grej.

Det ska bli så skönt att åka på semester och komma hem till en helt ny lägenhet. Såklart kommer det vara mycket att göra och packa upp men vi behöver åtminstone inte tänka på vår gamla lägenhet efter det. Nu ser jag verkligen fram emot både vår resa och att komma hem till en helt ny lägenhet!

flyttstädning Helsingborg Larssons Allstäd

Löneöversyn

- Posted in Tjänster by

Löneöversyn - hur det fungerar

Jag äger ett eget företag och har som planer att sätta mig in i löneöversyn i mitt företag. Tänkte skriva lite kort om det och hoppas att det kan vara till hjälp för någon annan där ute.

Då lönen faktiskt står för den största kostnaden i mitt företag, känns det rätt att kika närmare på det här. Att arbeta lite mer aktivt med det. Det är inte världens lättaste att sätta sig in i. Vad gör man till exempel med personal som har väldigt hög bra lön men har presterat duktigt och borde få utdelning för det. Var sätter man gränserna? Man kan inte höja lönerna hur mycket som helst för vissa.

Jag tänkte koppla ihop löneöversynen med lönekartläggning, budgetprocessen, kompetensplaner och medarbetar- och lönesamtal. Jag ska läsa in mina lönefiler och uppdatera mitt basregister. Tänkte se om jag behöver göra några ändringar eller behålla min nuvarande lönestruktur. Jag vill ha en bra lönespridning över min personal. Kompetensen utgör grunderna för min lönesättning.

Jag funderar på om man ska ha kortare kontinuerliga uppföljningsmöten istället för årliga medarbetarsamtal. Så man har lättare att utveckla sin löneutveckling.Har man dom där små informella samtalen med medarbetarna kan man lättare se små framsteg och öppna dörren för fler samtal och frågor kring arbetsuppgifter. Då har man en bättre förståelse för dom olika medarbetarnas prestationer och kan lättare minska eller öka deras ersättning. Eftersom du då har större förståelse för deras arbete och resultat. Så att man oftare kommunicerar för att få en bättre löneutveckling. Det gäller att hitta en lösning som är bra för just din organisation.

Ska även kolla igenom vårt organisationsträd, så att den fortfarande är relevant. Ett resultatintervall kan läggas in som ett mått för att lättare räkna ut en chefs sammanlagda bedömning. Att vara transparent i sin lönesättning är a och o för en bra löneöversyn. Dina medarbetare vill ju veta varför dom får den ersättning de får och varför den förändras. Då är det skönt med en transparent lönesättning. Som chef måste man vara beredd på att svara på frågor kring sina beslut och lägga fram bevis för att stödja dina beslut.

Hoppas detta har varit till nån hjälp.

Nya stansknivar

- Posted in Företag by

Nya stansknivar till min firma

Mina stansknivar har gått sönder, men vilken tur att jag hittade Pacparts! Jag har drivit mitt eget möbelföretag i flera år och jag trivs verkligen med mitt jobb. Det är varierande och givande, och jag har aldrig tråkigt. Dessutom passar det mig mycket bättre att vara min egna chef än att ha en. Även fast det finns otroligt många positiva sidor med att driva ett eget företag så finns det självklart även en del mindre roliga sidor.

Eftersom det är mitt företag så landar alla problem som uppstår på mig och ibland så går hela min arbetsdag ut på att enbart ”släcka bränder”. Det senaste problemet som har uppstått är att våra stansknivar har gått sönder och om vår produktion inte ska bli allt för försenad så måste jag hitta nya stansknivar väldigt snart.

Jag har därför spenderat de senaste dagarna med att försöka hitta de absolut bästa stansknivar jag kan men som ändå är till ett rimligt pris. Igår lyckades jag äntligen hitta ett företag som tillverkar stansknivar av vad som verkar vara väldigt bra kvalitet. De tillverkar inte sina stansknivar i enbart standardutförande, utan de tillverkar även stansknivar utifrån kundens önskemål. Jag la därför en beställning igår och nu väntar vi ivrigt på att de ska komma så att vi kan fortsätta vår produktion så fort som möjligt.

Även om detta blev lite stressigt så var det nog bra att de gamla gick sönder då jag länge funderat på att byta ut våra gamla stansknivar. De gamla hade börjat bli slöa, vilket kan skada materialet man vill stansa och orsaka vassa kanter. Jag tror att detta byte av stansknivar kommer göra våra produkter snäppet bättre och förhoppningsvis även bidra till en högre kundnöjdhet.

stansknivar industri Pacparts