Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Legotillverkning

- Posted in Företag by

Legotillverkning i Sverige

Nu tänkte jag skriva om ett företag inom industrin som arbetar med legotillverkning, laserskärning med mera. Det är inte något av de större företagen i Sverige eller det mest kända men jag vurmar inte enbart för stora företag utav även för lokala företag som skapar arbetstillfällen på orten och skatteintäkter till kommunen.

Hygap finns i Oskarström strax utanför Halmstad och är cirka 25 anställda. De är ett familjeföretag som startade 1981 och omsätter i runda slängar 30 miljoner kronor.

Legotillverkningen

Hygap har en produktionsyta på 4600 kvm för sin legotillverkning och arbetar i treskift för att upprätthålla produktionen och leveranssäkerheten vilket är viktigt inom dagens industriproduktion. Om en underleverantör inte får fram detaljer i tid så skapar det produktionsstopp och förseningar. Lean produktion är något vi arbetar med mycket inom svensk industri idag. Deras treskift gör att de kan ha korta ledtider och får leveransen i rätt tid.

Utöver produktionsytan har Hygap ett avfuktat lager på 1200 kvm där de lagerhåller de färdiga produkterna. Deras kapacitet på lagret är idag in- och utlastning av 50-100 ton per dag.

De tvättar även metalldetaljerna de tillverkar så att deras kunder få rena detaljer levererade som de direkt kan börja arbeta med. Även det något som kortar ner ledtiderna när kunderna får en leverans.

Legotillverkning maskin