Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Klädtillverkare

- Posted in Företag by

Klädtillverkare skapar kläder för hela världen

Mode och kläder är en spännande och rolig värld som påverkar oss alla oavsett om vi följer det senaste som trendar och klär oss i enlighet, eller om vi väljer våra egna vägar och stil. Mode berör, mode skapar känslor, mode är en stor del av våra liv. Kläder kan ge självförtroende, skapa glädje, berätta lite om dig utan att du yttrar ett ord. Kläder för arbete, kläder för fest, kläder för skolan och fritiden, kläder för regn och slask, sommar och ja, kläder är överallt, alltid. De påverkar.

Det är nog mycket roligt att jobba inom mode- och klädbranschen och designa kläder, ta fram hela kollektioner, kanske hålla egen modeshow med release party och sedan sälja dessa plagg, kanske världen över. Tänk!

En viktig del av framtagning av kollektioner är val av klädtillverkare, och där finns många! Hur väljer man en tillverkare som är bra, framförallt om man har en deadline, stort varumärke med en kollektion som måste helt enkelt bli perfekt?

Till att börja med så kan det vara bra att en klädtillverkare har lång branscherfarenhet och skickliga medarbetare som vet vad som krävs i branschen. De bör vara stora nog med rätt kapacitet för hela processen.

En känd klädtillverkare jag känner till uppfyller alla dessa krav, och mer. De har över trettio års erfarenhet, grundade i Sverige och är verksamma i Kina med kontor både där och i Sverige. Det är alltså ett företag med tre kontor i två länder. Som klädtillverkare i Kina tillverkar de märkeskläder, modekläder, barnkläder, arbetskläder och träningskläder. De jobbar med stora varumärken eller som man säger på engelska; “brands” som befinner sig i Europa, Skandinavien och Nordamerika.

De sköter sourcing av alla tyger och accessoarer och är kvalitetsansvarig för dessa. De tar fram prover för kund att granska och godkänna innan de producerar hela kollektioner. De jobbar i nära samarbete med av dem utvalda sömnadsfabriker i Kina. En klädtillverkare i Kina som är en helhetsleverantör för färdiga kollektioner, helt enkelt.

Men det är inte allt. De kvalitetstestar alla accessoarer, alla material och utför kemikaliekontroller, tvättprover och mycket mer. Bara för att de har varit verksamma i tre decennier så betyder inte det att de gör som alltid utan de är “pro-active” och är ständigt ute efter att förbättras i alla led för att på så vis hålla sig i framkanten i en bransch som är tuff, där många konkurrerar om kunder.

Med över femtio anställda har de den kapacitet som krävs och de sköter allt så snart de har fått in kundens design. De har stor fokus på gott och nära samarbete med sina kunder. Transparens, snabba kommunikationskanaler, support och service ingår och de månar om att ta fram rätt material, accessoarer och allt annat som hör till och sedan producera kollektionen som kunden hade som vision. Under hela processen har de tät dialog med kunden så att kunden känner sig helt trygg under hela processen.

Processen består av fyra steg varav det första steget är kundens ansvar, för det handlar om designen som kunden själv tar fram. Så snart företaget har designen sätter steg två igång vilket handlar om source & tillverkning, därefter steg tre och kvalitetskontroll och slutligen steg fyra som handlar om leverans av kollektionen.

I en värld av kläder, skänk gärna en tanke till hela processen innan plaggen hamnar i dina shoppingkassar. Så många personer inblandade. Så många designdrömmar som gav idéer som blev beslut som blev till handlingar som blev till tillverkning som slutligen blev till leverans till den butiken du nyss handlade.

Enjoy!

klädtillverkare för hela världen