Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

Personlig assistans i Falkenberg

- Posted in Tjänster by

Äntligen har jag fått personlig assistans

Nu har jag äntligen fått hjälp med personlig assistans. Efter många turer fram och tillbaka har nu en personlig assisten som jag kan säga att jag verkligen tycker om! Processen att bli beviljad personlig assistans är rätt komplicerad i sig, och att sen lyckas få en assistent som passar är inte alltid helt lätt. Att äntligen få känna att jag får den hjälp jag behöver innebär en enorm lättnad.

För att underlätta processen med ansökan och alla regler som behöver följas, fick jag hjälp av assistansbolaget jag valde att kontakta. Tala om bra service! Assistanssamordnaren hjälper till med allt gällande min personliga assistans i Falkenberg, från att hitta rätt personal och ta hand om löner, till att hjälpa till med ansökningen till kommunen.

Eftersom jag har kroniskt ont i kroppen och inte har den allra bästa koncentrationsförmågan innebar hjälpen med alla dokument och ansökningar väldigt mycket. Redan där kände jag att jag kommit i kontakt med rätt företag. Jag är väldigt tacksam för all hjälp min assistansanordnare gav mig för att få min ansökan godkänd så fort.

Det är skillnad på personlig assistans och personlig assistans

Jag har genom åren varit i kontakt med en rad olika assistansbolag för att se vilket som bäst passar mig och mina behov. Jag har även haft assistansbolag som inte alls har stöttat mig på det sätt som jag behöver, vilket också har gjort att jag tidigt känner på mig om det är något som inte riktigt stämmer.

Assistansbolaget jag till slut bestämde mig för är i grund och botten en förening som startade redan på 60-talet. De driver bland annat en folkhögskola, vilket märktes när jag träffade dem. Det handlade inte bara handlade om pengar för deras del utan där finns ett äkta engagemang för frågor gällande handikapp och de handikappades rätt till ett bra liv.

Jag är så otroligt nöjd med både assistansen och att ha fått det godkänt från Falkenbergs kommun. Idag känner jag verkligen att jag har en personlig assistent som kommer kunna ge mig det jag behöver, en person jag kommit till att tycka om och som vill hjälpa mig att nå den känsla av trygghet som jag letat efter så länge.

Personlig assistans i Falkenberg