Blogg om jobb, företag och tjänster

Blogg om jobb, företag och tjänster

PDI hjälp på transportbilar

- Posted in Tjänster by

Bra PDI hjälp vid import av bil

Jag jobbar på en stor firma som har med kyl och frys reparationer att göra. Vi har väldigt många skåpbilar och de har nu sett sina bästa dar. De slits mycket då de ofta rullar långt och mycket varenda dag. Plus att det bärs och släpas grejer ut och in ur bilarna hela tiden. En skåpbil som en hantverkare har är de inte jätterädda om heller. Annat är det ju om det hade varit en fin BMW eller nåt.

Nu har jag i alla fall beställt en massa nya skåpbilar från Tyskland. Vi kunde få ett väldigt bra pris om vi köpte Volkswagen skåpbilar där. Då jag gillar det märket och har haft bra erfarenhet av dem så kändes detta som en bra affär. Det är bra kvalité på dom bilarna. Denna tyska firma kunde till och med leverera bilarna direkt till båten som tar dem till Sverige.

Sen när de anlänt till Sverige tar en firma hand om våra bilar och där de gör nåt som heter pre delivery inspections (PDI). De funktion kontrollerar bilarna och anpassar dem efter kraven som finns. Kollar så att bilarna är i det skick som det ska vara. De sätter på stänkskydd, klädselskydd, registeringsskyltar mm. Sen ska de även behandla bilarna med rostskydd. Det behövs verkligen i ett land som Sverige. Bilen hade något slags rostskydd redan, men det kan vara bra att komplettera detta i nordiska länder. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

Nu är bilarna snart klara och både jag samt mina kollegor ser fram emot att få hit dem. De och jag tycker att det ska bli kul samt skönt med nya bilar. Det blir bättre komfort och sen är det ju alltid skönare att köra nya bilar. De utvecklas ju hela tiden, precis som allt annat.

Men utifrån min erfarenhet med det här företaget än sålänge så har de varit otroligt bra och lätta att ha och göra med. Jag har upplevt dem som hjälpsamma och snabba. Företaget heter Axcess logistics, ifall ni undrar eller är ute efter samma tjänst som oss.

Nu ska jag hoppa in i min gamla skåpbil för en av dom sista gångerna.